TOTAL BIKEFITTING
''fietsmeting in perfectie''

Het belang van Bikefitting voor mountainbikers

Een noodzakelijke afstelling

Vaak wordt aangenomen dat de positie op een mountainbike van ondergeschikt belang is. De redenering hierachter is dat mountainbikers minder vaak zitten en meer bewegen, waardoor de positie van de contactpunten als minder cruciaal wordt beschouwd. Deze opvatting onderschat echter het belang van een nauwkeurige afstelling.


Een grondige afstelling gaat verder dan het zadel

Bij mountainbiken speelt de variatie in terrein en ondergrond een grote rol; je zit inderdaad minder en bent actiever in beweging. Deze dynamiek verhoogt de noodzaak voor controle over de fiets, een aspect waarbij een professionele Bikefitting van onschatbare waarde is. Een Total Bikefitting voor mountainbikes behelst veel meer dan het simpelweg afstellen van het zadel.


Wat omvat een grondige mountainbike Bikefitting?

  • Afstellen van Schoenplaatjes: Voor optimale stabiliteit en controle.
  • Keuze van Schoenen: Het kiezen van de juiste pasvorm en maat voor comfort en efficiëntie.
  • Voetboog Ondersteuning: Het gebruik van aangepaste zooltjes voor betere stabiliteit en efficiëntie.
  • Zadelkeuze: Het selecteren van de juiste vorm en type zadel.
  • Zadelafstelling: Het nauwkeurig instellen van de zadelhoogte en setback.
  • Stuurpositie: De afstelling voor een optimale houding.
  • Stuurkeuze: Het kiezen van de juiste vorm, breedte, buiging, en rise.
  • Afstellen van Rem- en Schakelhendels: Voor een efficiënte bediening en controle.


De Unieke Factoren van een Mountainbike Bikefitting

Bij mountainbiken is controle over de fiets cruciaal, ongeacht of je nu klimt of daalt. Zelfs minimale aanpassingen aan bijvoorbeeld de remhendels of de stuurvorm kunnen een significant verschil maken in controle en efficiëntie.
Gezien de diversiteit in gebruik van mountainbikes, van strandritten tot alpine tochten, is het afstemmen van de fiets op de individuele rijder des te belangrijker. Standaardafstellingen volstaan niet; een Bikefitting moet maatwerk zijn, afgestemd op de unieke behoeften van elke fietser.


Conclusie

Een professionele Total Bikefitting voor mountainbikes is niet alleen even belangrijk als voor racefietsen, maar vereist ook specifieke kennis en ervaring van de fitter. Het is een investering in comfort, efficiëntie, en vooral in de controle over je fiets. Let op de details, want juist die maken het verschil in een mountainbike Bikefitting.E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn