TOTAL BIKEFITTING
''fietsmeting in perfectie''

De juiste fietsschoenen

De perfecte fietsschoenen voor een zorgeloze rit!

Fietsen is fantastisch, maar pijnlijke voeten of tintelende tenen kunnen het plezier flink bederven. Gelukkig is daar een oplossing voor: de juiste fietsschoenen! Veel fietsers kampen met ongemakken zoals brandende voeten of drukpunten tijdens het trappen, zelfs als de schoenplaatjes goed zijn afgesteld. Daarom is het cruciaal om de juiste fietsschoenen te kiezen.

Waar let je op bij het kiezen van fietsschoenen?

Bij het kiezen van fietsschoenen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden:

  • Stijfheid van de zool
  • Sluitingssysteem (veters, boa sluitingen of velcro)
  • Design en kleur
  • Prijs
  • Beschikbaarheid
  • Merk / imago


Hoewel al deze factoren belangrijk zijn, mag één essentieel aspect niet over het hoofd worden gezien: de juiste maat en vorm van de schoen.

De juiste maat en vorm vinden

Vaak wordt aangeraden om fietsschoenen een maat groter te kiezen dan normale schoenen, maar dit advies is niet altijd juist. Het is belangrijk om fietsschoenen te passen en te voelen hoe ze aan je voeten zitten. Bij Total Bikefitting kun je fietsschoenen passen en aantrekken, zodat je zeker weet dat ze perfect zitten. Als je liever zelf schoenen koopt, haal dan de binnenzool uit de schoen en plaats je voet erop. De voet mag maximaal 3-5 mm over de binnenzool uitsteken en er moet maximaal 5-8 mm ruimte zijn voor de tenen.



Het draait niet alleen om de lengte, maar ook om de breedte van de schoen. Veel fietsers hebben brede voeten en dragen toch standaard smalle fietsschoenen. Dit kan leiden tot ongemak. Let daarom bij het kopen van fietsschoenen op zowel lengte als breedte. Als een grotere maat nodig is vanwege de breedte, is de vorm van de schoen waarschijnlijk niet geschikt voor jouw voeten. Kies dan liever een ander merk of type fietsschoen.

 Afbeelding 


De perfecte fietsschoenen hebben niet alleen de juiste lengte en breedte, maar bieden ook ondersteuning aan de voetboog. Veel standaard binnenzolen bieden echter onvoldoende ondersteuning. Kies daarom een binnenzool die de vorm van je voet volgt en deze ondersteunt zonder hem omhoog te duwen. Bij Total Bikefitting hebben we verschillende systemen om de juiste binnenzool te vinden, zoals het maken van een voetafdruk op een warmtegevoelige plaat.

Met de juiste fietsschoenen ben je helemaal klaar voor een zorgeloze rit!

Figuur 

Een voetanalyse op een warmtegevoelige plaat
Door een analyse van de voetvorm kiezen we de ideale binnenzolen voor jou. De vorm en ondersteuning van de juiste binnenzolen zorgen voor optimale steun aan de voet. Dit resulteert in meer comfort, stabiliteit en een verbeterde kniebeweging tijdens het fietsen.

In afbeelding zien we de positieve resultaten van het gebruik van de Currex Bikepro binnenzolen.



Conclusie

Pijnlijke voeten tijdens het fietsen ontstaan vaak door slecht passende schoenen. Bij de aanschaf van fietsschoenen is de maat en pasvorm van het grootste belang. Pas daarna spelen andere factoren zoals het sluitingssysteem, de prijs, het merk en het design een rol. Het is raadzaam om fietsschoenen aan te schaffen bij een specialist met expertise op dit gebied. (Denk aan Total Bikefitting). Een goed passende fietsschoen heeft zowel de juiste breedte als lengte. Een perfect passende fietsschoen kan worden bereikt door gebruik te maken van aangepaste inlegzolen.

Als je meer informatie wilt over dit onderwerp of geïnteresseerd bent in andere aspecten van deze blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. 

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn