TOTAL BIKEFITTING
''fietsmeting in perfectie''

Blog Total Bikefitting.

Hoe start je met een goede Bikefitting.

De meeste fietsspecialisten hebben passie voor de fiets. Ze willen zoveel mogelijk fietsers optimaal laten genieten van het fietsen. En dit zonder klachten. In een tijdperk waarin informatie overal beschikbaar is en de koper veeleisend is, verschuift de focus naar het aanbieden van méér fietsplezier. Het is belangrijk om de kopende fietser naast de juiste materialen en onderdelen ook de juiste fietspositie mee te geven. Die volwaardige fietsbeleving kan je enkel bereiken met een optimale fietshouding. En daar hoort nu eenmaal een professionele Bikefitting bij.

Wat is nu een goede Bikefitting? 

Ontdek het in deze blog.

Wat is een Bikefitting?

Een Bikefitting is het afstellen van de fiets vertrekkende vanuit het lichaam van de fietser, want elk lichaam is anders. Zo creëren ik een perfecte balans tussen fiets en fietser. Voor alle fietsenwinkels is het essentieel dat je de fietser begeleid naar de juiste fietspositie op basis van de klant. Belangrijk voor mij als bikefitter is dat je naar de klant luistert en hem of haar goed observeert. Misschien heeft de klant last van chronische of wederkerende pijn of heeft de klant tijdens een lange toertocht last van slapende handen? Vaak is dit een gevolg van een verkeerde fietshouding of een verkeerde maatvoering of materiaalkeuze. Tijdens een Bikefitting gaan wij na wat de oorzaak van je klachten zijn. Wij proberen jou problemen op te lossen.

Een Bikefitting duurt ongeveer 2,0 uur tot maximaal 3.5 uur. Een Bikefitting bestaat uit een gedeelte naast de Shimano pasfiets en een groot gedeelte op de Shimano pasfiets. De fiets en fietser wordt van A t/m Z geanalyseerd. 

Voor wie is een Total Bikefitting eigenlijk?

Iedereen die fietst of wil starten met fietsen, komt in aanmerking voor een Bikefitting. Alle leeftijden zijn welkom van Jeugd tot ouderen, beginners of profs. En dat binnen alle disciplines: wielrenners, veldrijders gravelbikers en mountainbikers.​ Niet alleen sporters hebben baat bij een Bikefitting, ook mensen die dagelijks met een stadsfiets of een elektrische fiets naar het werk rijden.


Mocht je door deze Blog nu eventueel geïnteresseerd zijn geraakt neem dan gerust contact op met mij op. ik help je graag om van je klachten af te komen.


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn