TOTAL BIKEFITTING
''fietsmeting in perfectie''

Zadelanalyse

Voorkom blessures, vergroot je comfort en verbeter je prestatie!

Het kiezen van het juiste zadel voor je fiets is cruciaal voor comfort en prestatie, beïnvloed door verschillende factoren. Allereerst onderscheiden we twee hoofdtypen zadels: het T-zadel en het V-zadel. Het T-zadel kenmerkt zich door zijn lengte, die langer is dan die van het V-zadel. Cruciaal in deze keuze is de breedte van je zitbotjes, evenals het type fiets dat je gebruikt, of het nu gaat om racefietsen, mountainbikes (MTB) of toerfietsen. Deze aspecten beïnvloeden je houding op de fiets en zijn dus belangrijk bij het selecteren van een passend zadel.

Door de maat van je zitbotjes te bepalen en je fietsafstelling te analyseren, waaronder zadelhoogte en -positie, kunnen we de keuze voor het juiste zadel vereenvoudigen. Een ander belangrijk aspect is je flexibiliteit, vooral rond de onderrug. Fietsers met hoge lenigheid hebben vaak baat bij een vlakker zadel, terwijl een zadel met een verhoogde achterkant betere ondersteuning kan bieden aan hen met beperktere flexibiliteit, ter ondersteuning van het bekken.

Bij het kiezen van het juiste zadel zijn de positie van het zadel, de breedte van de zitbotjes, de mate van flexibiliteit en het type fiets van essentieel belang. Total Bikefitting heeft een selectie van zadels van topmerken, waaronder Pro zadels van Shimano en Ergon zadels, die een breed scala aan breedtes bieden om aan verschillende behoeften te voldoen:

Pro zadels, waaronder de modellen Falcon, Griffon, Turnix, en Stealth, zijn beschikbaar in breedtes 132, 142, en 152 mm. Ergon biedt zadels specifiek voor racefietsen, mountainbikes, toerfietsen en e-bikes, verkrijgbaar in de maten S/M en M/L.


Wat je kunt verwachten van een zadelanalyse bij Total Bikefitting:

  • Een gastvrije ontvangst met een vers kopje koffie.
  • Een grondige zadelanalyse uitgevoerd door experts.
  • Een uitgebreide bespreking van de resultaten, waarbij we de bevindingen en aanbevelingen gedetailleerd doorlopen.
  • Een digitaal zadelanalyserapport, direct naar jou verzonden. Dit rapport bevat een volledig overzicht van alle meetresultaten en adviezen, die je altijd weer kunt raadplegen. Als merk- en dealerneutraal rapport is het een onmisbare bron voor het afstellen van je huidige fiets of bij de overweging van een nieuwe aankoop, zodat je verzekerd bent van het beste comfort en optimale prestaties.

Deze zadel analyse meting duurt ongeveer 30 minuten en kost € 79,-


In overleg met Herman beleef fietsen bestaat de mogelijkheid om je fiets te laten afstellen. Dit doen wij na afloop van de meting. Bij meerdere afstellingen hoef je niet te wachten, maar kan jij je fiets de volgende dag weer ophalen. 

 Prijzen zijn inclusief btw en exclusief materiaal, montage en afstellingskosten Bij het kiezen van een zadel dat goed bij je past, moet er goed gelet worden op je lenigheid en de breedte van je zitbotjes. Deze worden tijdens de zadelanalyse van Shimano bepaald, waarna je het zadel zelf kunt testen op de pasfiets.

Houding stads fietsen,
E-stadsfietsen, Toering en
trekking en E- trekking

Houding Racefietscomfort,
Cyclocross, gravel, MTB cross
country, MTB trail en E-MTB

Houding Racefiets competitie,
Triathlon en Time trail


Heb je een vraag over deze zadelanalyse neem dan gerust via onderstaande button contact met ons op.
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn