TOTAL BIKEFITTING
''fietsmeting in perfectie''

Zadelanalyse

Voorkom blessures, vergroot je comfort en verbeter je prestatie!

Er zijn verschillende factoren die bepalen welk zadel het beste bij jou past. Ten eerste zijn er twee type zadels, namelijk het T-zadel en het V-zadel. Het T-zadel is langer dan het V-zadel. Het is belangrijk om te weten wat de breedte is van je zitbotjes en om te kijken naar het type fiets dat je hebt, zoals Race, MTB of Tour. Dit heeft te maken met je houding op de fiets.

Als we de maat van je zitbotjes weten en we kijken naar de afstelling van je eigen fiets, zoals de juiste hoogte en de terugstand van het zadel, dan wordt de keuze van het zadel al makkelijker. Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is hoe lenig je bent. Als je heel lenig bent, kun je makkelijker fietsen met een vlak zadel. Als je minder lenig bent vanuit je onderrug, kan een zadel met een hogere achterkant meer ondersteuning bieden in je bekken.

Om het juiste zadel te kiezen, is het dus belangrijk om te weten of het zadel op de juiste positie staat, wat de breedte van je zitbotjes is, hoe lenig je bent en welk type fiets je hebt. Total Bikefitting biedt twee zadel merken aan, waaronder Pro zadels van Shimano en Ergon zadels.

  • Pro Falcon, Pro Griffon, Pro Turnix en Pro Stealth zadels zijn verkrijgbaar in de breedte 132-142-152
  • Ergon Race, Ergon MTB, Ergon Tour en Ergon E-bikezadels zijn verkrijgbaar in de breedte S/M-M/L

Inhoud zadelanalyse:

  • Lekker bakje koffie.
  • Zadelanalyse.
  • Nabespreking van de uitkomsten.
  • Wij sturen je digitaal de zadel analyse rapport met alle gegevens toe zodat je deze altijd weer kunt raadplegen. In dit rapport vind je alle resultaten van de meting en de aanbevelingen die daaruit naar voren kwamen tijdens deze meting. Tevens is dit een merk en dealer onafhankelijk rapport, wat belangrijk is voor afstelling van jouw huidige fiets of de aanschaf van een nieuwe fiets.. 

Deze zadel analyse meting duurt ongeveer 30 minuten en kost € 79,-In overleg met Herman beleef fietsen bestaat de mogelijkheid om je fiets te laten afstellen. Dit doen wij na afloop van de meting. Bij meerdere afstellingen hoef je niet te wachten, maar kan jij je fiets de volgende dag weer ophalen. 

 

Prijzen zijn inclusief btw en exclusief materiaal, montage en afstellingskosten 
Bij het kiezen van een zadel dat goed bij je past, moet er goed gelet worden op je lenigheid en de breedte van je zitbotjes. Deze worden tijdens de zadelanalyse van Shimano bepaald, waarna je het zadel zelf kunt testen op de pasfiets.

Houding stads fietsen,
E-stadsfietsen, Toering en
trekking en E- trekking

Houding Racefietscomfort,
Cyclocross, gravel, MTB cross
country, MTB trail en E-MTB

Houding Racefiets competitie,
Triathlon en Time trail


Heb je een vraag over deze zadelanalyse neem dan gerust via onderstaande button contact met ons op.
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn